Kosmetologė paaiškino, kaip patiems nustatyti savo odos tipą: be šio žingsnio gražios odos – nematyt

Pirmasis žingsnis sveikos ir gražios odos link – savo odos tipo išsiaiškinimas, sako sertifikuota kosmetologė Rita Balčiūnienė. Išsigryninę, kokia yra jūsų oda – sausa, riebi, mišri, o galbūt normali – lengviau pasirinksite jūsų poreikius atitinkančias ir esmines problemas išsprendžiančias priežiūros priemones. Tad kol nėra galimybių apsilankyti pas profesionalą, o išsiaiškinti, kokiam tipui priklausote, vis dėlto, knieti, profesionalė pateikia trumpą gidą.

– Pirmas ir pagrindinis klausimas – kodėl užvis svarbiausia yra žinoti savo veido odos tipą?

– Norint turėti gražią ir sveiką odą, būtina žinoti savo odos tipą. Visų pirma, tam, kad žinotume, kaip tinkamai ja rūpintis ir kokios priemonės odai yra tinkamos. Tinkamai parinktos priemonės – tai žingsnis gražios odos link. Netinkamai parinktos priemonės gali padaryti daug žalos odai: jei riebiaodė naudotų riebesnės konsistencijos priemones, skirtas sausai odai, tuomet susidarytų riebalų perteklius, oda pradėtų kimštis ir ją išbertų. Ir atvirkščiai, priemonė, skirta riebiai odai, netiks sausiaodei, mat oda gali tapti dar sausesnė. Tad jei kremas tinka draugei – nebūtinai tiks jums.

– Ar veido odos tipas gali pasikeisti metams bėgant? Dažnai sakoma – paauglystėje oda buvo riebi, o po dešimties metų tapo sausa kaip Sacharos dykuma. Tai natūralūs pokyčiai ar neteisingos priežiūros pasekmė?